Sunday , July 5 2020

Renoviranje u 6 brzih koraka

Kako dolazi proljeće mnogi imaju želju da unesu neko osvježenje i u svoj dom. Ako niste planirali veliko renoviranje, i nećete uložiti mnogo novca možete se poslužiti sljedećim idejama. Uz malo ulaganja i malo truda dobićete veliku promjenu u svom domu. Probajte!

Dajte šansu navlakama

Navlake su jednostavan način da obnovite stari namještaj. Izaberite dezen i boju, prilagodite ih ostatku prostorije i uživajte u efektu. Nemojte se bojati da eksperimentišete, navlake su jeftine, usudite se da ih uradite u nekom netipičnom dezenu.

This slideshow requires JavaScript.

Jednaki ramovi
Koristeći iste ramove povezaćete različite tipove slika u jednu cjelinu. Ako su međusobno nespojive a vi ih sve želite istaknuti na jednom mjestu odlučite se da ih „uniformišete“, tj stavite ih u iste ramove.

This slideshow requires JavaScript.

Iscrtajte horizontalne linije
Pruge imaju nevjerovatnu moć da transformišu prostor. Da sve ipak ne bi djelovalo preozbiljno „opustite“ ove geometrijske linije sa ugodnim dodacima. Zaobljeni taburei i prostirke čine ravnotežu.

This slideshow requires JavaScript.

Oivičite više predmeta
U ovom slučaju, crnom bojom su oivičeni prozori, vrata i ivice fotelja. Crna boja djeluje kao stub, i ovako istaknuta daje prostoru definisan izgled.

This slideshow requires JavaScript.

Prostirke umjesto zavjesa
Za opušten, lepršav izgled porubite neki zanimljiv šal, stolnjak ili čak jastučnicu i neka vam posluže kao zavjese. Pri vrhovima ušijte zakačke i jednostavno ih postavite.

This slideshow requires JavaScript.

Dvostrani jastuci

Kada kupujete jastučnice, ili kada ih šijete, razmislite unaprijed. Dobra ideja je da uzmete one sa dvije različite strane. Tako ćete dobiti različite mogućnosti za kombinovanje, a jastuci su inače efektan detalj za svaku prostoriju, pa vam ne može biti svejedno kakve postavljate.

This slideshow requires JavaScript.

House beautiful