Monday , October 14 2019

Novi početak- mama i umjetnica!

Mlada mama Adisa željela je i sa čitateljkama ovog portala podijeliti svoju priču, a naročito svim novopečenim mamama poručiti da uživaju u svojim ulogama majke i supruge, ali da uvijek nađu bar malo vremena za sebe i učine nešto što je zadovoljstvo za njihovu dušu.

Plač, devetomjesečna beba Adem se probudio iz popodnevnog sna i naravno prvo što je poželio je da ga mama podigne iz krevetića. Adisa spušta kist, i plač se pretvara u najljepši osmjeh kakav ranije nikad nije srela.

“Na početku me to frustriralo”, govori Adisa koja je samo 10 mjeseci ranije bila uspješna u svijetu marketinga. Nosila je velike odgovornosti, poznavala mnoge ljude, svaki dan pun zadataka i obaveza. A onda je odjednom postala mama, čime je sve ono što je ranije bila stavljeno na led.

Predah od posla koji je sa sobom donijelo majčinstvo bilo je samo zatišje pred nešto veliko što će se uskoro desiti.

“Oduvijek sam bila zaljubljenik u starine. Imala sam sreće što moj muž dijeli tu sklonost sa mnom, pa smo prilikom namještanja svog stana umjesto salone namještaja obilazili antikvarnice i tamo nalazili komade koji su našem domu davali dušu”, prisjeća se Adisa.

“To je bio momenat kada sam prvi puta došla u dodir sa dekupaž tehnikom dekorativne obrade predmeta. Poželjela sam da poneki novi okvir za sliku ili podmetač za čaše izgleda staro. I tako je sve počelo, sa tutorijalima na internetu,zapravo sa morem pregledanih tutorijala i željom da se i sama iskušam u vodama dekupaža. Gledajući sve to usljedilo je iznenadjenje koje je moj muž pripremio za moj 26. rođendan. Odveo me u hobby radnju i rekao uzmi si sve što ti je potrebno da bi se bavila dekupažom. Taj dan sam se osjećala sretno kao dijete u prodavnici igračaka.”

“Počela sam sa obradom starih seharica i poneke saksijice u svom domu, a kada se toga nakupilo da vise ni sama nisam znala gdje sa svim tim prelijepim stvarčicama odlučila sam svoju novu ljubav prema dekupažu podjeliti sa prijateljima na socijalnim mrežama. Našla sam se zatečena interesovanjem koje su pokazali za to što radim, i tako se za izvjesno vrijeme moj hobby pretvorio u moju malu kućnu radinost koja iz dana u dan dobija sve više interesenata.
Za mene je to bio novi početak, novi početak kao mama i novi početak Adise kao umjetnice čiju ljubav prema dekupažu prepoznaju i drugi, pa požele da dio moje duše koji ostavljam na svakom novom uratku ukrasi i njihov dom.”

“Sada utoliko više cijenim vrijeme koje posvećujem svom djetetu a kada beba zaspi, mama uzima kist u ruke i čarolija počinje.”

Adisa vas poziva da se pridružite njenoj facebook stranici klikom OVDJE i da možda jedan dio njene duše nađe put i do vašeg doma.

Stylishkutak