Wednesday , July 8 2020

Kokosovo ulje za sve

Ako se iole interesujete za zdravu ishranu, onda znate barem neke od blagodeti kokosovog ulja. Međutim, sve više dama ovo čudo prirode drži u svom kupatilu, a bogami i u spavaćoj sobi!

SK-kokos

  1. Piling za lice. Otklonite mrtve ćelije sa kože i oslobodite se mitisera tako što ćete pomešati kokosovo ulje i braon šećer.Alternativa kremi za brijanje. Za glatko brijanje, bez osipa – pomešajte kokosovo ulje, shea maslac i ulje jojobe.
  1. Sredstvo za skidanje šminke. Rukama nanesite kokosovo ulje na lice, pustite da odstoji jedan minut i isperite toplom vodom. Ukloniće i posljednji trag šminke, samo budite oprezni da vam ne uđe u oči.
  1. Sjaj za usne. Ako vam je omiljeni sjaj pri kraju, dodajte malo kokosovog ulja u bočicu i moći ćete da ga nanesete još koji put!
  1. Efekat dužih trepavica. Kokosovo ulje zaista može produžiti trepavice! Natopite štapić za uši i nanesite ga na trepavice i videćete – izgledaće duže i gušće. Imajte u vidu da ne treba preterivati sa količinom, da vam ulje ne bi ušlo u oči.
  1. Za prije i poslije depilacije. Kokosovo ulje hidrira i pogodno je za one sa osetljivom kožom. Uvijek ga pre toga testirajte na maloj površini kože da provjerite da li ste možda alergični.
  1. Lubrikant. Vjerovali ili ne, kokosovo ulje može se koristiti i u ove svrhe, ali ne u kombinaciji sa kondomom, jer postoji rizik da će guma pući. Kokosovo ulje u ove svrhe koristi se isključivo bez prezervativa ili dodatih sastojaka koji mogu izazvati nepredviđene reakcije kod alergičnih osoba. Uz to, njegova antigljivična dejstva držaće infekcije podalje od vas.
  1. Protiv peruti. Pomenuto antigljivično dejstvo kokosovog ulja može otkloniti perut.
  1. Za hidriranje suhe kose. Osim što se bori protiv peruti, služi i kao balzam! Malo kokosovog ulja (veličine novčića) nanesite na kosu (ako vam je gušća kosa možete i veću količinu), držite sat vremena, a potom operite kosu.
  1. Protiv naelektrisanosti kose. Pola kašičice kokosovog ulja utrljajte rukama, zatim prođite kroz kosu.
  1. Za liječenje gljivičnih infekcija. Samo kokosovo ulje neće imati isti efekat kao antibiotici, ali možete ga koristiti u kombinaciji sa njima da sprečite (i liječite!) infekcije poput atletskog stopala.

Dobrekalorije